Asansör Revizyon

Bir asansörün ortalama ekonomik ömrü yaklaşık 20 yıldır. Daha eski bir asansör muhtemelen çalışmaya devam edecektir, ancak modernizasyon (veya yenileme) gerçekte, asansöre sahip olma ve çalıştırma maliyetini düşürecek ve çalışma süresini artıracaktır.

Modernize edilmiş ( Asansör Revizyonu ) asansör ürünlerimiz için, 20 yıllık sorunsuz bir hizmete ulaşmak için neyin gerekli olduğunu biliyoruz. Yalnızca önde gelen asansör yedek parça üreticilerinin parçalarını kullanıyoruz.

Asansörünüzün tekrar mükemmel çalışır durumda olmasını sağlamak için sıkı testler yapıyoruz. Bu yüzden asansörünüzü değiştirmek yerine yenilemeyi düşünebilirsiniz.

Eğer Asansör modernizasyonu, revizyonu yaptırmak isterseniz websitemizin teklif al bölümünden talep oluşturabilir veya bilgi hattını 0462 999 1460 arayabilirsiniz.

Bütün elektronik ve mekanik ürünler gibi asansörlerin de bir ömrü vardır. Kullanım ömrünü tamamlayan asansörlerin yenileriyle değiştirilmesi gerekir. Asansör Revizyon işlemi adını verdiğimiz bu uygulamayla asansörleriniz en son yayınlanan yöneltmelilere uygun olarak modernize edilir. Standartlar çerçevesinde güncellemeler yapılır. Revizyon işlemi sonrasında asansörleriniz daha güvenli hale gelir ve daha yüksek performansla çalışmaya devam eder.

Asansör Revizyon işlemi yaptırmanın temel amacı güvenlik ve emniyeti arttırmaktır. Revizyon yapılan asansörlerde güncel standartla yakalanırken risk olasılıkları da azaltılmış olur. Firma olarak asansör revizyon uygulamalarına büyük önem veriyor, düzenli olarak can ve mal güvenliği için revizyon işlemlerinin yapılması gerektiğini düşünüyoruz.

Asansörlerin temel işlevi ağırlık taşımaktır. Bu, insan olduğu gibi eşya da olabilir. Kullanım türüne ve yerine göre değişse de temel mantalite değişmez. Zaman içinde yıpranan asansörler tehlike arz etmeye başlarlar ve doğrudan insan sağlığı için risk oluştururlar. Güvenlik açısından tehlikeli olurlar.

Belediyenin görevlendirmiş olduğu A tipi onaylanmış kuruluş tarafından asansörlerin her yıl muayenesi zorunludur. Bir sonraki periyodik muayene gününü takip ederek A tipi onaylanmış kuruluşa bildirmek yönetimin sorumluluğundadır. Periyodik muayenenin gerçekleşeceği an muayene personeline yönetim ve bakımcı firma personeli eşlik etmek zorundadır. Periyodik muayenenin gerçekleşmesi sonrası asansörde var olan eksikliklerinin raporu A tipi onaylanmış kuruluş tarafından asansör bakım firmasına ve yönetime iletilir. Eksiklik durumuna göre asansöre etiket yapıştırılır. Bu etiketler ;

Kırmızı Etiket ; Tamamen Tehlikeli (Güvensiz) olarak adlandırılır. Kullanımı çok tehlikeli olan asansördür. Kırmızı etiket eksikliklerinin giderilmesi için 2 ay (60 gün) süre verilir. Eksiklikler giderilene kadar asansör kullanım dışı bırakılmalıdır. Verilen süre içerisinde eksiklikleri giderilmeyen asansörler ilgili belediyelerce mühürlenir.

Sarı etiket ; Tehlikeli (Kusurlu) olarak adlandırılır. Kullanımı tehlikeli olan asansördür. Sarı etiket eksikliklerinin giderilmesi için 4 ay (120 gün) süre verilir. Eksiklikler giderilene kadar asansör bakımcı firma onayı ile kullanılabilir. Verilen süre içerisinde eksiklikleri giderilmeyen asansörler ilgili belediyelerce mühürlenir.

Mavi Etiket ; Hafif Kusurlu olarak adlandırılır. Kullanımı tehlike içermeyen fakat dikkatli kullanılması gereken asansördür. Asansörün mühürlenmesi gibi bir durum söz konusu değildir.

Yeşil Etiket ; Güvenli (Kusursuz) olarak adlandırılır. Kullanımı güvenli olan asansördür. Yeşil etiket alan asansörlerinde periyodik muayene aralığı 1 yıldır.

Kullanım ömrünü tamamlayan veya aşınan asansörler sadece güvenlik açısından değil görsellik açısından da rahatsız edici bir hal alırlar. Yapıların, binaların prestijini, fiyatını, cazibesini düşürürler. Bütün bu sebeplerden ötürü asansörlerde kullanılan bütün akşamların kalitesini korumak, binaların değer kaybetmesini önlemek için Asansör Revizyon işlemlerinin yapılması gereklidir. Uzman bir ekip tarafından yapılacak revizyon ile daha modern, daha konforlu ve daha güvenli bir kullanım deneyimi yaşanabilir.